עוגת תפוזים ותותים עם שמן זית ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

עוגת תפוזים ותותים עם שמן זית

עוגת תפוזים תותים שמן זית

עוגת תפוזים ותותים בחושה וקלה להכנה, עם שמן זית ארומטי וטעמים שמתאימים בדיוק לעונת החורף. מעוטרת בקראמבל שמן זית מפנק ומתפורר, מושלמת עם הקפה ומשמחת לבב אנוש.

עוגת תפוזים היא עניין של התבגרות. כמו ויסקי, כמו עראק, כמו חצילים. כמו פרג, כמו שוקולד מריר 70%, כמו נשיקות רכות ועדינות.

עוגת תפוזים תותים שמן זית

בתור ילדה, לא אהבתי עוגות תפוזים. למעשה, לא הצלחתי להבין למה שמישהו ישקיע ויכין עוגה בטעם תפוז. הניחו לעוגה והניחו לתפוז, מה הם עשו רע שהם צריכים לשבת יחד? ואז זה קרה. עת נכנסתי לשנתי ה-40 התחיל לשלוט בי דחף בלתי נשלט לעוגות תפוזים. מכיוון שאני ילדת חורף, לשמחתי, אלה בדיוק הפירות הנכונים להשתוקק אליהם בעת הזו של השנה.

ובלילה הקצתי וראיתי אותה, הרחתי את ניחוחה המשכר, עמוס בטעמי הדר ושמן זית, תותים ורדרדים מנקדים אותה וקראמבל מתפורר ופריך מעליה.

התבגרות.

עוגת תפוזים תותים שמן זית

חורף הוא עונה לא פשוטה לפירות. אם נסתובב בין מדפי הסופר, נוכל לטעות ולחשוב שעולם כמנהגו וכל הפירות גדלים ממש עכשיו, אלא שלא כך הוא. רוב הפירות שמגיעים אלינו לסופר, כבר בילו זמן מה במקרר, רבים מהם צופו בשכבת שעווה שמאריכה חיי מדף וחונקת את האנרגיה החבויה בפרי. אילו פירות בכל זאת גדלים בחורף? הדרים כמובן. ותותים.

בימי קדם שימר האדם את פירות הקיץ כך שיתנו לו אנרגיה גם בימים הקרים, כך נקטפו ויובשו ענבים, תאנים, שזיפים ומשמשים. בחברות מסורתיות, גם פה בארץ, ניתן עדיין לראות ולמצוא את מלאכת השימור העתיקה. בתקופה הפרסית הגיעו לארצנו עצי ההדר. מזג האויר הים תיכוני מיטיב עימם והם מניבים פירות נפלאים בימות החורף, מלאים בויטמין סי ובטעמים חזקים. את פירות ההדר ניתן לנצל לאכילת הפרי כמות שהוא, או להשתמש בהם על קליפתם להכנת ריבות ומרקחות שונות, גרידת תפוז או לימון תשדרג כמעט כל מנה.

בפירות החורף, התפוזים והתותים אנו עוסקים היום. ובעוגה בחושה מהממת וקלילה, בניחוח עדין של שמן זית וניחוח עז של גרידת תפוז. הקפידו על שימוש בתפוזים אורגניים, או שפשפו היטב את קליפתם בסקוצ' כדי להסיר שאריות שעווה וריסוסים. לעוגה הוספתי גם קראמבל שמן זית שהופך אותה למענגת עוד יותר, אך אפשר גם בלעדיו.

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

ואם כבר דיברנו על תותים, הנה עוד כמה: טארט שוקולד תותים או: טארט שקדים ותותים.

עוגת תפוזים ותותים עם שמן זית

תבנית פאי מתפרקת קוטר 20 או אינגליש קייק גדולה

לעוגה

  • 1/2-3/4 כוס (120-150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן זית
  • 1.5 כוסות (375 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט אמיתי
  • גרידה מ-2 תפוזים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) יוגורט סויה (חלב סויה לא ממותק + כף חומץ תפוחים מעורבבים)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כוס תותים חתוכים
  • 1/8 כפית אבקת וניל אמיתי או 1 כפית תמצית וניל איכותית

לקראמבל

  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כפית (3 גרם) מלח
  • מעט קינמון לפיזור מעל הקראמבל

מה עושים

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הקראמבל: בקערה מערבבים סוכר, שמן ומלח. מוסיפים קמח, מערבבים מעט וממשיכים עם הידיים בתנועות פירור, לא לישה, עד ליצירת בצק פירורי. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח. שמים למנוחה במקרר.
  3. בקערה גדולה: סוכר, שמן זית, מיץ תפוזים, גרידת תפוז ויוגורט סויה. טורפים לתערובת אוורירית.
  4. מוסיפים: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, וניל ומערבבים מעט רק עד איחוד.
  5. מוסיפים כף חומץ, מערבבים לאיחוד ושופכים לתבנית. מפזרים את התותים, מעליהם מפוררים את הקראמבל ומפדרים במעט קינמון. אם יש שאריות קראמבל אפשר לאפות בנפרד בתבנית נפרדת ולהשתמש לקינוח אחר.
  6. אופים כ-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים אך לא רטוב ממש.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
עוגת תפוזים תותים שמן זית
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

7 תגובות

    1. לא יעשה את אותה עבודה. אני מכינה יוגורט ממש בשניה על ידי ערבוב של חלב סויה לא ממותק עם כפית חומץ תפוחים. מיד זה מתגבן ויש יוגורט.

  1. אהבתי את ההבחנה לגבי התבגרות הטעמים, מאוד נכון… אני נרתעתי מאבוקדו, ובגיל 25 התחלתי להרגיש ממש תשוקה לאבוקדו…. מעניין.
    תודה על המתכונים שלך
    אתר נאה מאוד

  2. המתכון נראה נהדר!
    אם אין לי יוגורט סויה או חלב סויה
    מה אפשר לשים במקום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!