פאי פקאן טבעוני, טעים בטירוף, ללא גלוטן, ללא סוכר מעובד, וגם ללא טופו… הכל בחבילה אחת. את הפאי הזה תוכלו לנשנש בלי שום ייסורי מצפון גם ליד הקפה של הבוקר.
במשק של ההורים של האיש שלצידי יש עץ פקאן עצום. הדשא מתחתם ירוק ומוצל. ויש שם מרחבים מדהימים למשחק. הבית כבר שנים עומד נטוש. מתפרק, סדק מאיים חותך אותו לאורכו, כמו אומר "הגיע הזמן להיפרד". ובנתיים הם גרים בבית אחר במושב. כל יום צועדת אמו אל המשק הישן. בחיקה שקית עם אוכל. על הדשא הירוק, מתחת לעץ הפקאן היא מניחה את האוכל לחתולי המשק. מחכה להם כמה רגעים. רואה שהם אכן מגיעים ושואלת לשלומם של אלה שלא. מוודאה שלכולם שלום, שאין חתול פצוע או חולה, שלא קיבל את מנתו. אחר כך היא הולכת לשאול בשלומה של צ'יקה, הכלבה של המז'יניק. צ'יקה שמחה לראותה ומקשקשת בזנבה. כבר למדה שלא לקפוץ גבוה מדי. אחר כך היא ממשיכה בדרכה למלאכת יומה.
ועץ הפקאן עומד באיתנו, עונות השנה עוברות עליו, וניכרות בו. פירותיו נושרים בהמוניהם על הדשא. הילדים אוספים, מפצחים. ידיהם משחירות ופניהם מאירות.
הפאי הזה עשיר במיוחד. בסיסו בצק פריך שקדים עדין ותוכו קרם מתוק מתוק שאין בו טיפה אחת של סוכר. את מתיקותו הוא מקבל מתמרים בלבד. שימו לב – רצוי מאוד להשרות את התמרים במים רותחים ל20 דקות לפני הטחינה, כך הם יתרככו מספיק וייטחנו לכדי קרם מושלם. כדאי להשתמש בפקאנים טריים, טעמם של אלה הישנים מורגש מאוד ויהרוס את טעמו של הפאי.
זהירות הקרם עשיר מאוד, יש לצרוך בכמויות קטנות 
פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר מעובד
לבסיס
- 1.5 כוסות שקדים טחונים (אפשר מולבנים או לא)
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית מלח ים דק
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
- 2.5 כפות שמן קוקוס
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
מכינים את הבצק
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים את חומרי הבסיס. מכניסים למקרר לחצי שעה או למקפיא ל10 דק׳.
- מהדקים לתחתית תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או מחלקים לתבנית שקעים (הכי נוח בתבנית שקעים מסיליקון).
- אופים 15 דק׳. מקררים לחלוטין (לפחות 15 דק׳) לפני הוספת הקרם.
לקרם
- 2 כוסות תמרים מגולענים מושרים במים רותחים 10 דק׳. מסוננים
- 4 כפות שמן קוקוס
- 6 כפות חמאת שקדים
- 1/4 כפית מלח ים
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
טוחנים הכל לקרם חלק (אני טוחנת בבלנדר אבל אפשר גם במעבד מזון). תנו לו לרוץ כמה דקות לקבלת קרם חלק ממש.
מקשטים
- 2 כוסות פקאן טבעי
- מעט מלח אטלנטי גס
בזמן שמחכים שהבסיס יתקרר קולים את הפקאנים בתנור 10-15 דקות.
ממלאים את הבסיס בקרם. מקשטים בפקאנים ומפזרים מלמעלה מעט מלח גס. לא חובה אבל משדרג ממש.
מקררים לחלוטין במקפיא לפני ההגשה.