פאי פקאן טבעוני מדהים ללא גלוטן וללא סוכר ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

פאי פקאן טבעוני מדהים ללא גלוטן וללא סוכר

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

פאי פקאן טבעוני, טעים בטירוף, ללא גלוטן, ללא סוכר מעובד, וגם ללא טופו… הכל בחבילה אחת. את הפאי הזה תוכלו לנשנש בלי שום ייסורי מצפון גם ליד הקפה של הבוקר.

גם טעים גם בריא וגם חתיך

במשק של ההורים של האיש שלצידי יש עץ פקאן עצום. הדשא מתחתם ירוק ומוצל. ויש שם מרחבים מדהימים למשחק. הבית כבר שנים עומד נטוש. מתפרק, סדק מאיים חותך אותו לאורכו, כמו אומר "הגיע הזמן להיפרד". ובנתיים הם גרים בבית אחר במושב. כל יום צועדת אמו אל המשק הישן. בחיקה שקית עם אוכל. על הדשא הירוק, מתחת לעץ הפקאן היא מניחה את האוכל לחתולי המשק. מחכה להם כמה רגעים. רואה שהם אכן מגיעים ושואלת לשלומם של אלה שלא. מוודאה שלכולם שלום, שאין חתול פצוע או חולה, שלא קיבל את מנתו. אחר כך היא הולכת לשאול בשלומה של צ'יקה, הכלבה של המז'יניק. צ'יקה שמחה לראותה ומקשקשת בזנבה. כבר למדה שלא לקפוץ גבוה מדי. אחר כך היא ממשיכה בדרכה למלאכת יומה.

ועץ הפקאן עומד באיתנו, עונות השנה עוברות עליו, וניכרות בו. פירותיו נושרים בהמוניהם על הדשא. הילדים אוספים, מפצחים. ידיהם משחירות ופניהם מאירות.

רוצים עוד מתכוני פאי? נסו את פאי השוקולד פקאן המעולה הזה, או את טארט התותים שקדים הזה

פאי פקאן – כדאי לצרוך בכמויות קטנות

הפאי הזה עשיר במיוחד. בסיסו בצק פריך שקדים עדין ותוכו קרם מתוק מתוק שאין בו טיפה אחת של סוכר. את מתיקותו הוא מקבל מתמרים בלבד. שימו לב – רצוי מאוד להשרות את התמרים במים רותחים ל20 דקות לפני הטחינה, כך הם יתרככו מספיק וייטחנו לכדי קרם מושלם.  כדאי להשתמש בפקאנים טריים, טעמם של אלה הישנים מורגש מאוד ויהרוס את טעמו של הפאי.

זהירות הקרם עשיר מאוד, יש לצרוך בכמויות קטנות 

הארועים הקרובים - אביב הגיע פסח בא

האביב מאחורינו, פסח בא, מיד לאחר הפסח סיורי ליקוט וארוחות של סוף אביב.

9.5 / 16.5 מתחילים אחר הצהרים המאוחרים, לעבר השקיעה ולאחר הסיור ארוחת סוף אביב.

החל מה-30 למאי חוזרים ערבי הקיץ בגינה "מתחת לעץ התות", תפריט מבוסס ליקוט וחקלאות מקומית מהרי יהודה לצד תפריט יין וקוקטיילים מהאזור. מדי יום חמישי, בהזמנה מראש בלבד.

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר מעובד

לבסיס

  • 1.5 כוסות שקדים טחונים (אפשר מולבנים או לא)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח ים דק
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 2.5 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית

מכינים את הבצק

  1.  מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי הבסיס. מכניסים למקרר לחצי שעה או למקפיא ל10 דק׳.
  3. מהדקים לתחתית תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או מחלקים לתבנית שקעים (הכי נוח בתבנית שקעים מסיליקון).
  4.  אופים 15 דק׳. מקררים לחלוטין (לפחות 15 דק׳) לפני הוספת הקרם.

לקרם

  • 2 כוסות תמרים מגולענים מושרים במים רותחים 10 דק׳. מסוננים
  • 4 כפות שמן קוקוס
  • 6 כפות חמאת שקדים
  • 1/4 כפית מלח ים
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית

טוחנים הכל לקרם חלק (אני טוחנת בבלנדר אבל אפשר גם במעבד מזון). תנו לו לרוץ כמה דקות לקבלת קרם חלק ממש.

מקשטים

  • 2 כוסות פקאן טבעי
  • מעט מלח אטלנטי גס

בזמן שמחכים שהבסיס יתקרר קולים את הפקאנים בתנור 10-15 דקות.

ממלאים את הבסיס בקרם. מקשטים בפקאנים ומפזרים מלמעלה מעט מלח גס. לא חובה אבל משדרג ממש.

מקררים לחלוטין במקפיא לפני ההגשה.

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
פאי פקאן טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

75 תגובות

  1. האם ניתן להחליף את הפקאנים בסוג אחר של אגוזים או משהו אחר לגמרי? נגמרו לי הפקאנים

      1. הי שוב
        תוכלי בבקשה להבהיר את סעיף 3 בהכנת הבצק.. מה קשורה כאן תבנית שקעים??
        לא הבנתי , אודה להבהרתך ☺️

  2. עוגה פשוט מושלמת, כולם עפים עליה, גם הלא טבעוניים ואוכלי גלוטן, מקבלת עליה המון מחמאות כל פעם מחדש

  3. היי, את השמן קוקוס לשים נוזלי ופשוט לערבב עם כף את כל מצרכי הבצק?
    אשמח לתגובה מהירה:) רוצה להכין הערב
    נראה מעולה!!

  4. יש אפשרות להחליף את המייפל למשהו שמותר לסכרתיים (סכרת היריון)?

  5. נשמע טוב מה אםשר במקום תמרים אולי תחליף סוכר כי קטוגנים לא אוכלים תמרים

  6. בוקר טוב!
    כיצד לשמור את העוגה בימים חמים וכך שהפקאנים לא יאבדו מהפריכות?

    במקרר או במקפיא?

  7. וואו וואו. הכנתי ויצא מעולה. הכנתי עם חמאת בוטנים במקום מצרך שקדים

  8. היי
    הבצק יצא ממש ממש טעים! הבעיה היא ששכחתי לאפות אותו לפני ששמתי עליו את הקרם. מה את אומרת? לאפות ככה עם הקרם או לותר על אפיה? עשיתי קרם קצת שונה, מתמרים וקקאו, בלי חמאה, ובשכבה דקה
    תודה:)

  9. ארצה להשתמש בתמרים מעוכים מוואקום. באיזו כמות עלי להשתמש?

    1. אני גם אשמח לדעת בכמה גרם תמרים מוואקום יש להשתמש. תודה רבה

  10. עוגה פשוט שלמות!!! העוגה הבריאה הכי טעימה שאכלתי ever!!!
    הלוואי ותמציאי עוד מתכונים כאלו בלי סוכר כלל.

  11. יש סיכוי להחליף איזה חצי כוס של השקדים האחרונים האגוזים? מסתבר שיש לי רק איזה כוס של שקדים

    1. אםשר לשים קמח כוסמין במקום קמח שקדים בבצק או שזה משנה את הכל

  12. התגובות כל כך נלהבות. הולכת להכין. האם אפשר להשתמש בתמרים מגולענים בואקום שנמכרים באריזה של 500 גר? אם כן איזה כמות נדרשת?

      1. לא ברור לי מה הכמות של תמרים מרוסקים שיתאימו. אפשר לקבל המרה לגרמים?

  13. הכנתי את הפאי ליום הולדת של בעלי והוא כ"כ נהנה והתענג! תודה רבה!
    אגב הכנתי עם חמאת בוטנים טבעית ורכה של תבור ויצא מצויין:)

  14. הכנתי את המתכון בפעם הראשונה והקרם יצא מאוד דביק, זאת אומרת לא היה ניתן לשפוך אותו לבסיס אלא ממש לסדר אותו ולמעוך כדי שימלא את הבסיס. זה אמור לצאת כך?
    תודה רבה

  15. וואו!!!
    אני וגיסתי הכנו. היא לא טבעונית והיתה סקפטית ממש ויצא פשוט מושחת בטעמו בקטע מעולה אהל הידיעה שכל החומרים הם טובים וללא סוכר מעובד, פשוט וואו!!!
    האם אפשר באמת להפחית במתיקות על ידי הורדת כמות התמרים?

  16. היי, אשמח ממש לדעת האם ניתן לשים טחינה במקום חמאת שקדים.
    תודה רבה

  17. הי, יצא פאי מדהים!! קיבלתי מחמאות רבות בזכותך! שאלה קטנה, האם יש דרך להפחית מעט מהמתיקות של הקרם?

  18. היי
    המתכון נראה מדהים!
    הוא יצא טוב גם אם אכין בטוסטר אובן קטן?

  19. הכנתי עם 500 גרם תמרים דחוסים כי היה נראה לי בכמות של 2 כוסות ואז והבנתי את הטעות…. מפה לשם אהבתי נורא ורציתי לשאול לדעתך : הטופי ישרוד אפייה בתנור מתחת לשכבה של קרם שוקולד (שאמור להיאפות ומפה הדילמה) ? תודה9:

    1. המממ מה יש בקרם? למה הוא אמור להיאפות? נשמע מעניין…
      אם בא לך על שכבת שוקולד אולי כדאי להכין גנאש, לשפוך על שכבת התמרים ולמקרר.
      גנאש מושלם: 1:2 יחס לטובת השוקולד. לחמם קרם/חלב קוקוס עד לרתיחה עדינה. לכבות את האש ולשפוך על שוקולד מריר איכותי קצוץ. לוודא שהשוקולד מכוסה כולו. להמתין דקה. לערבב עד קרם חלק.

      1. יש פאי שוקולד שאני נורא אוהבת שמורכב ממעדני אלפרו ושוקולד מריר, שנאפה לקרם עשיר מושלםם ובראש שלי הטופי נמצא מתחת לשוקולד ליצירת פאי סניקרס :()

  20. הכנתי לסדר ויצא מושלם! במקום שקדים טחונים קנויים, השתמשתי בפולפה שנשארת מהכנת חלב שקדים. תודה!!

      1. מתכון מושלם, יצא טעים בטירוף וקיבל מיליון מחמאות. שאפו!

    1. סליחה על התגובה המאוחרת. אפשר להחליף בחמאת אגוזים אחרת נייטרלית יחסית בטעמה. לא הייתי משתמשת בחמאת בוטנים למשל.

  21. הסתכלתי על התגובות פה וחשבתי לעצמי "אההה.. אין סיכוי שהיא יצאה כזו טעימה, אלו בטח תגובו מפוברקות",
    אבל אז הכנתי את העוגה, ו-וואו!!! היא מושלמת. ובלי סוכר וקמח, פשוט נהדר! התגובות עליה היו מדהימות.
    הגשתי אותה לצד גלידת בננה-חמאת בוטנים-שוקולדצ'יפ, שהכנתי, והביקורות היו מדהימות.

    אכין עוד אחת כזו בשבת הבאה, תודה רבה <3

    1. הי
      הכנתי לראשונה ויצא ממש טעים, אבל המילוי יצא דביק מאד (אמור להיות ככה או שפקששתי משהו? והבצק יצא רך ועבה – האם אני אמורה לרדד אותו רק על בסיס התבנית או גם על השוליים?) תודה!

      1. המילוי לא אמור להיות דביק מאוד אחרי קירור מוחלט של העוגה אבל ייתכן שיצא דביק.
        לגבי הבצק אפשר כך או כך אבל שתהיה שכבה די דקה, נגיד חצי ס"מ.

  22. זה נראה מהמם!!! רק שאלה, אני פחות אוהבת תמרים. כיוון שזה מרכיב עיקרי אך אולי יש לך הצעה למשהו שיכול להחליף?

    1. הי אפרת. אכן התמרים פה מרכיב עיקרי. בעיני הטעם הסופי שמתקבל לא מזכיר תמרים, אבל אם זה ממש מפריע לך, יש מתכונים ברשת שמשתמשים בטופו כמרכיב עיקרי. אני פחות התחברתי אליהם אבל זה ענין של טעם אישי כמובן.

  23. זו הפעם השלישית שאני מכינה אותה והיא מצליחה להפתיע אותי שוב!
    שני דברים: א. שמתי לב שהבצק יכול לשמש גם בצק לסתם עוגיות פריכות ללא גלוטן
    ב. מצאתי שיטה ממש יעילה לשיטוח הבסיס: לוקחים נייר אפיה, חותכים ממנו עיגול, ומשטחים את הבסיס (אחרי הקירור) על גבי הנייר באמצעות מרדד.

  24. היי
    אפשר לעשות את הפאי ״ראו״ לוותר על האבקת אפיה בבסיס ולא לאפות אותו?
    כמו כן ניתן להמיר את המייפל בסילאן?
    תודה רבה!

    1. הי רעות. אפשר ואפשר. רק תראי שכשאת מכינה את הבצק הוא נדבק בין שתי אצבעות.
      ואין בעיה עם מייפל. זה כמובן ייתן טעם מעט שונה

    2. בדיוק קוראת את התגובות כאן, וגמני חשבתי לעשותה רוא לגמרי, משמע ללא הסודה לשתייה, וכל השאר ניתן לרוא.
      נראה נהדר וכייפי ביותר.
      תודה לך.

  25. לא מזמן הייתה לי יום הולדת.
    באופן מסורתי העוגה או המאפה האהוב עליי הוא פאי פקאן.
    הפסקתי לאכול ביצים ומוצרי חלב בין היתר. ויצא שחגגתי יום הולדת בלי פאי פקאן.
    רצה הגורל, מאת נתקלתי במתכון הזה כשבועיים לפני חום הולדתי.
    לא רק שהיה טעים, בלשון המעטה, זה "סוף הדרך" וזה נטרף ע"י כאלה שטורפים ההכל.
    במשפחה, ישנם גם" פליאוליתים "ומה שיפה בין היתר בפאי הזה, שהוא מתאים לכולם. פליאוליתים אינם אוכלים, בין היתר, קמח עם גלוטן וסוכר לבן או חום.
    וברוח הימים האלה, מתאים גם לפסח אפילו למי שאינם אוכלים קטניות.
    אני מאוד אהבתי את המלח שפוזר מלמעלה , היו כאלה שטענו שזה היה. דומיננטי. הצעתי היא, לעשות זאת בעדינות, או לעשות רק בחלק מהפרי.
    תודה

  26. מסכימה עם אילנה… העוגה הזו מצויינת. חברה מהלימודים הכינה וכולנו התמוגגנו. בסופ"ש האחרון גם אני הכנתי לארוחה משפחתית (אני טבעונית ולא אוכלת סוכר מעובד ויש לי אחיינים צליאקים, כך שהעוגה נתנה מענה לכולם).

  27. תודה על המתכון! האם ניתן להגיש את העוגה חמימה, או שהיא חייבת להיות צוננת / קפואה?

  28. הי! תודה על המתכון- מתעתדת לנסות אותו מחר. האם העוגה צריכה להיות צוננת או קפואה בעת ההגשה? ומה קורה אם מנבים להגיש אותה חמימה עם גלידה, כפי שאוהב בעל היומולדת…?

    1. עקרונית העוגה לא אמורה להיות חמה. המילוי הוא ממש ללא אפיה ואמור להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. הייתי עושה עוד עוגה קטנה בצד ומנסה לחמם אותה קלות ולראות מה קורה. זה לא אמור לקלקל אותה אבל כן ישפיע על היציבות שלה מן הסתם.

  29. אחת העוגות המנצחות, כמו כל המתכונים שלך.. טרם נפלתי אבל יש לי חברים שלא מפסיקים לדבר על העוגה הזו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!