פרחי קישואים ממולאים בריקוטה צנוברים ויין לבן - חגיגת תחילת הקיץ ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

פרחי קישואים ממולאים בריקוטה צנוברים ויין לבן – חגיגת תחילת הקיץ

פרחי קישואים ממולאים בגבינת ריקוטה טבעונית צנוברים ויין לבן

פרחי קישואים נחשבים מעדן בארצות הים התיכון. הם הולכים מעולה בטיגון עמוק בבלילה וגם ממולאים ואפויים בתנור. הם יפים בצורה בלתי רגילה וטעמם שונה מכל מה שטעמתם עד כה. עונתם קצרה יחסית וקצת קשה להשיגם, אך אם יצרתם קשרים עם החקלאי שממנו אתם מזמינים ירקות, יש סיכוי שישלח לכם כמה פרחים בסל הקרוב. ניתן להשיגם גם בשווקי האיכרים השונים.

פרחי קישואים בתנור ממולאים בגבינת ריקוטה, או ריקוטה טבעונית שמכינים בחמש דקות, צנוברים ויין לבן. מנה עדינה ועשירה בטעמים עם ניחוחות של ארצות הים התיכון. מתאימה כמנה ראשונה בארוחה קיצית. אפשר לאפות בתנור או לצרוב על מחבת לוהטת כמה דקות.

פרחי קישואים ממולאים בגבינת ריקוטה טבעונית צנוברים ויין לבן

עוד אין לכם חקלאי כזה? אני ממליצה בחום על חוות שער הגן. חקלאות אורגנית אמיתית, ללא כל ריסוסים (גם לא כאלה שמאושרים בחקלאות אורגנית). הירקות נקטפים בבוקר המשלוח ומגיעים עם ריח האדמה עליהם, והם מלאים טעם ונפלאים נפלאים. מה עוד כיף בסל אורגני שמגיע הביתה? חוץ מזה שהוא מגיע הביתה כמובן, הוא תמיד מזמן הפתעות עונתיות. בניגוד לקניה בסופר, שם הירקות נשמרים לעולמי עד בקירור וכשהם מגיעים אליכם לצלחת הם כבר נטולי טעם ואיכות כלשהי, הירקות האורגניים הנקנים ישירות מהחקלאי, לא רק מעודדים את החקלאות המקומית, משימה חשובה מעין כמותה בפני עצמה, אלא שהם טריים טריים ומתאימים לעונה. ומה יותר בריא וטעים מלאכול ירקות בעונתם?

כך או כך כשביקשתי מעמיחי כמה פרחי קישואים הוא נענה בשמחה וביום רביעי בערב הגיעו אלי הפרחים היפהפיים האלה.

פרחי קישואים ממולאים ריקוטה טבעונית צנוברים ויין לבן
לפני שנכנסים לתנור

העבודה עם פרחי הקישואים עדינה. יש לפתוח את הפרח בזהירות כדי שלא ייקרע, למלא אותו במידה המדוייקת ואז לסגור אותו חזרה. את הפרחים ניתן למלא במיני גבינות, על פי העדפותיכם. לאחר נסיונות רבים מה שעובד לי הכי טוב זו ריקוטה (או ריקוטה טבעונית, ראו להלן) או ג'בנה, גבינת עיזים ערבית שניתכת בחום.

פרחי קישוא ממולאים ג'בנה
קישוא בלדי ופרח קישוא ממולא ג'בנה על חמאת צלפים ועראק

לעוד מתכונים עונתיים נסו גם סלט פאקוס ושקדים ירוקים, עלי תות ממולאים וגם את המאפים הנהדרים האלה.

קיץ אצל נורה

הקיץ כבר פה במלוא עוזו. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שקורים פה גם בקיץ.

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 יעל נוח. יקב קסטל-רזיאל
– שלישי 2.7 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
"מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

פרחי קישוא ממולאים בורגול

פרחי קישואים ממולאים בגבינת ריקוטה טבעונית צנוברים ויין לבן

מה צריך

  • 10 פרחי קישוא
  • 200 גרם גבינת ריקוטה או ריקוטה טבעונית
  • חופן צנוברים טחונים גס או קצוצים
  • 1/3 כוס יין לבן
  • עלים מ-2 ענפי קורנית
  • מלח לפי הטעם
  • מעט שמן זית לזילוף

לריקוטה טבעונית

  • 1 ליטר חלב סויה לא ממותק
  • 5-6 כפות חומץ תפוחים ולימון סחוט (אפשר גם וגם או חלק וחלק)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 חיתול בד או בד להכנת גבינות
  • מלח לפי הטעם

מה עושים

  • מכינים את הגבינה: בסיר מוזגים חלב סויה, חומץ/מיץ לימון ומלח ומביאים לרתיחה. צריך לראות שאכן החלב הגיע לרתיחה. מכבים את האש ומחכים 10 דקות. בשלב זה כבר תראו את תהליך הגיבון מתרחש. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים מעט. מסננים את הגבינה דרך חיתול בד על גבי מסננת צפופה. המים היוצאים מתחת אמורים להיות צהבהבים שקופים. אפשר לסחוט מעט את הגבינה. זה הזמן לשפר תיבול או להוסיף לגבינה מה שאתם אוהבים (למשל: שום, עירית, שמיר, עוד מלח, עגבניות מיובשות ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה). מעבירים לקופסה אטומה ולמקרר. אם אוהבים מרקם חלק אפשר לטחון עם בלנדר סטיק. שימו לב! הגבינה לא טעימה כשהיא חמה. נסו להתאפק והניחו אותה לקרור של לפחות שעתיים.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערה מערבבים צנוברים טחונים או קצוצים, מלח ומעט שמרי בירה. כמות שמרי הבירה יכולה להשתנות לפי טעמכם. מטרתם לתת מעט טעם גבינתי, אך ניתן גם פשוט להשמיט אותם אם אינכם חובבים את הטעם.
  • ממלאים את פרחי הקישואים: פותחים בעדינות את הפרח. מנקים את עמוד העלי מבנים. ממלאים בערך כף גבינת ריקוטה ומפזרים מעל מתערובת הצנוברים הטחונים. סוגרים היטב לצורתו המקורית של הפרח. מניחים על תבנית משומנת מעט. חוזרים על הפעולה עם כל הפרחים.
  • משקים את הפרחים ביין לבן בעדינות ומזלפים מעט שמן זית.
  • אופים 10 דקות. אוכלים חם או קר.

הארות:

  • אפשר להמיר את הריקוטה בג'בנה, התוצאה תהיה מותכת וטעימה למדי.
  • אפשר לצרוב את הפרחים על מחבת חמה עם מעט שמן זית, במקום לאפות בתנור. במקרה זה יש להוסיף את היין לקראת הסוף, כשהמחבת ומה שבתוכה גם חמים מאוד, ולתת לאלכוהול כחצי דקה להתאדות.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
פרחי קישואים ממולאים בגבינת ריקוטה טבעונית צנוברים ויין לבן
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

7 תגובות

  1. היי! האם ניתן לעשות עם חלב אחר שהוא לא סויה? שקדים, שיבולת שועל וכד׳? תודה מראש

    1. את שואלת על גרסה טבעונית אחרת? כדי להכין "גבינה" טבעונית את חייבת איזה שהוא סוג של אגוז או משקה חלבוני. אם שקדים זו אופציה אז ניתן להכין קרם שקדים מדהים ממש בקלות.

      1. כן שקדים זו אופציה מעולה. אז להחליף את חלב הסויה במתכון הזה לחלב שקדים? או שמדובר במתכון אחר? תודה על המענה המהיר!

  2. הבוקר קטפתי את הקישואים מה"גינונת" שלי וחשבתי איפה אני מוצאת מתכון לפרחי קישואים…
    חייבת לנסות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!