צ'ורבה - מרק עדשים טורקי לימוני בחמש דקות הכנה ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

צ'ורבה – מרק עדשים טורקי לימוני בחמש דקות הכנה

צ'ורבה מרק עדשים טורקי לימוני טבעוני

צ'ורבה – מרק עדשים טורקי. טבעוני וללא גלוטן. חמש דקות הכנה, מעט רכיבים ואינסוף תוספות מגוונות שיהפכו אותו למרק הכי פופולרי שלכם החורף. ואולי אינשאללה – יחזיר לפה את החורף שחמק לנו בין האצבעות עוד בטרם התחיל.

צ'ורבה מרק עדשים טורקי לימוני טבעוני

ספטמבר 2006 הביא איתו רוחות ראשונות של סתיו, ונשימה ראשונה אחרי קיץ לוהט ועקוב מדם. היינו חייבים לברוח קצת. לנשום אוויר פסגות במקום שבו אין מלחמות (או לפחות, לא מלחמות שלנו). אם אפשר הרים גבוהים עם שלג בפסגתם.

המטוס נחת באיסטנבול בחצות הליל וממנו עלינו למטוס קטן שטס לאורכו של הים השחור והביאנו לפנות בוקר לעיירה קטנה ומרוחקת בשם טרבזון. היינו בדרכנו לרכס הקצ'קר. עם מוצ'ילות ענקיות על הגב ורצון עז להתנתק, ובאותו בוקר גם רעב גדול.

הסתובבנו ברחוב המתעורר של טרבזון. המקומיים לא ממהרים פה לקום. כמה כלבים משוטטים ותרנגול עקשן פה ושם. וזהו. אף נפש חיה לא מסתובבת ברחובות. בפינת הרחוב ראינו דלת פתוחה ופס אור מתרחב ממנה. הלכנו אליה בלב פועם מציפיה. זו אכן היתה מסעדה. מסעדת פועלים קטנטנה. ארבעה שולחנות בתוכה. על כל שולחן מונח דלי גדול עם לחמים ארוכים, טריים ומעלי ניחוח.

"Günaydın" פתחנו את השיחון ובירכנו את הטבח בבוקר טוב.

"Günaydın Günaydın" הוא בירכנו חזרה בחיוך רחב. סימן בידו שנשב. כעבור דקה הונחו על שולחננו 2 קערות מהבילות עם נוזל כתום סמיך ולוהט. מה זה? הפנינו אליו עיניים שואלות. "צ'ורבה!" הוא הרעים עלינו. בצע מהלחם והראה לנו איך עלינו לטבלו בקערה ולאכול. לא בזבזנו זמן ונגשנו למלאכה. בטרם חלפו חמש דקות היו קערותינו ריקות ובטננו שמחה. ניגבנו את שאריות המרק עם הלחם הטרי להפליא. זה היה הצ'ורבה הראשון שלנו בטורקיה.

חרשנו את רכס הקצ'קר לאורכו לרוחבו. יערות עד גבוהי צמרות וצפופי עצים, פסגות מושלגות, ערפל כבד, נופים מטריפים וכפרים קסומים, ודובה ושלושה גורים. ולב פועם במהירות מטורפת מרוב פחד ויופי. בכל מקום אליו הגענו, ביקשנו צ'ורבה. מכיוון שצ'ורבה היא מרק באופן כללי, בכל פעם קיבלנו משהו אחר. אל הצ'ורבה ההוא הראשון המשכנו להתגעגע.

צ'ורבה מרק עדשים טורקי לימוני טבעוני
הכי חשוב הלימון

חזרנו לארץ. היישר לקלחת של לימודים ועבודה ושוב קשה לנשום. ואז יום אחד מצאתי את המרק הזה. פשוט פשוט. בלי מרכיבים מסובכים, בלי לטגן לפני, כמעט ללא תבלינים. הסוד הוא בתוספות שמגיעות ישר לצלחת. וכמובן בלחם הטרי.

צ'ורבה טורקי, מרק עדשים טורקי פשוט ומעורר נשכחות. מזכיר שאי שם ישנם עוד הרים גבוהים מכוסי שלג, לטפס עליהם.

עוד מתכוני מרקים: מרק מינסטרונה, מרק ריבולטה איטלקי, מרק תאילנדי חריף, מרק כתום אסייתי

הארועים הקרובים - אביב הגיע פסח בא

האביב מאחורינו, פסח בא, מיד לאחר הפסח סיורי ליקוט וארוחות של סוף אביב.

9.5 / 16.5 מתחילים אחר הצהרים המאוחרים, לעבר השקיעה ולאחר הסיור ארוחת סוף אביב.

החל מה-30 למאי חוזרים ערבי הקיץ בגינה "מתחת לעץ התות", תפריט מבוסס ליקוט וחקלאות מקומית מהרי יהודה לצד תפריט יין וקוקטיילים מהאזור. מדי יום חמישי, בהזמנה מראש בלבד.

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

צ'ורבה מרק עדשים טורקי לימוני

מה צריך

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • שליש צרור פטרוזיליה
  • 1 כוס ירקות כתומים חתוכים (גזר, גלעת, בטטה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אופציונליות

  • לימון (חובה!)
  • צילי גרוס
  • שמן שומשום
  • כוסברה טרייה
  • שמן זית
  • זרעי דלעת או חמניה קלויים על מחבת יבשה
  • לחם טרי (חובה!)

מה עושים

  1. בסיר רחב מניחים עדשים, ירקות כתומים ופטרוזיליה. מוסיפים מים עד פי 2 מגובה העדשים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים עד שהעדשים רכות ומתפרקות. מתבלים במלח ופלפל גרוס טרי.
  3. אם אוהבים מרקם אחיד טוחנים הכל בבלנדר סטיק, ואפשר גם להשאיר ככה.
  4. עכשיו מתחיל הכיף…. בקערת מרק יוצקים מהמרק. סוחטים לימון טרי ומוסיפים איזה מהתוספות שאתם אוהבים. בוצעים מהלחם, טובלים ומתענגים על כל ביס.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
צ'ורבה מרק עדשים טורקי לימוני
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

2 תגובות

    1. הי צביה. עקרונית כל מה שאפשר לעשות עם אורז או בורגול אפשר לעשות גם פריקי. בכל זאת מוזמנת ללחוץ על פריקי בתגיות ויעלו לך כמה רעיונות. בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!