קדירת חורף טבעונית מהבילה של פטריות, ירקות שורש ויין אדום ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

קדירת חורף טבעונית מהבילה של פטריות, ירקות שורש ויין אדום

קדירת חורף טבעונית פטריות ירקות שורש וגריסי פנינה

קדירת חורף חמה ומנחמת, טבעונית, עשירה בטעמים ובניחוחות שימלאו את כל הבית בריח של אדמה. קדירת פטריות חורפית שהטעמים בה הולכים ומעמיקים ככל שהזמן חולף. הסוד הוא בבישול ארוך בתנור, אז הטעמים מתמזגים ומעמיקים ויוצרים הרמוניה נפלאה של טעמים ומרקמים. בניגוד לבישול על גז הדורש ערבוב מדי פעם, למניעת שריפה, כאן אנחנו מניחים לירקות (אחרי השלב הראשון) ולא מערבבים אותם. כך הם מתרככים עד הנמסות כמעט מבפנים אך אינם נמעכים. התבשיל שומר על מראהו הציורי ובכל ביס ניתן לטעום טעם אחר.

קדירת חורף טבעונית של פטריות וירקות שורש עם גריסי פנינה

חורף הוא זמן של התכנסות. של ישיבה משפחתית מול האח. של משחקי קופסה שנשמרו מפגעי הזמן. של לאונרד כהן שר בקול צרוד על סוזאן, שהיא חצי משוגעת ובדיוק בגלל זה אתה רוצה להיות לצידה. הילדים איכשהו מרגישים את הזמן הזה, המיוחד שלפני בין הערביים. הם מקרבים שפתיים קטנות ואדומות לחלון ונושפים. אחר כך מסתכלים מוקסמים על הענן שהולך ומתפוגג מול עיניהם. מעלימים את שאריתו במחית שרוול.

קדירת חורף טבעונית של פטריות וירקות שורש עם גריסי פנינה

סודה של קדירה טובה הוא פשטותה. אין פה עשרות תבלינים ורכיבים, רק אורך רוח ונשימה.

קדירת חורף טבעונית של פטריות וירקות שורש עם גריסי פנינה

את בישול הקדירה נתחיל בטיגון ארוך של הירקות במעט שמן זית. לריכוך הארוך בשמן קוראים האיטלקים – סופריטו. הריכוך העדין הזה יוצר מעין צריבה לירקות וסוגר אותם לפני הבישול. זה יבטיח את שמירת צורתם וימנע את התפרקותם לתוך התבשיל. אל הירקות נוסיף יין אדום ונביאו לרתיחה כדי לאדות את האלכוהול שבתוכו. נוסיף, גריסי פנינה, עשבי תיבול, מלח ופלפל. נטגן עוד מספר דקות, נוסיף נוזלים ונביא לרתיחה. את הסיר כולו נכניס לתנור ללפחות שעתיים. חשוב להשתמש בסיר עמיד לתנור.

אם אין הסבלנות או הזמן עומדים לרשותכם אפשר לבשל את רוב הבישול על הגז ולהכניס לתנור רק לחצי שעה. דבר זה יקצר את משך הבישול במחצית.

הגישו את התבשיל מהביל, לצד חלה טובה ויין אדום משובח.

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

קדירת חורף טבעונית של פטריות וירקות שורש עם גריסי פנינה

קדירת חורף טבעונית מהבילה של פטריות, ירקות שורש ויין אדום

מה צריך

  • 2 סלסילות פטריות טריות מסוגים שונים
  • 1 בצל סגול חצוי ופרוס לאורך
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות גדולות
  • 1 כוס דלורית חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 סלקים בינוניים קלופים חצויים ופרוסים לאורך
  • 1 שומר חתוך לשישיות לאורך
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 ראש שום קלוף
  • צרור גבעולי טימין טרי
  • 1 כוס יין אדום
  • 2-3 כפות סילאן
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1 כף זרעי כוסברה שלמים
  • 1.5 כוסות גריסי פנינה
  • 3 כוסות מים

מה עושים

  1. בסיר רחב (שאפשר להכניס לתנור) קולים את זרעי הכוסברה כדקה. מוסיפים מעט שמן זית ואת הבצל. מטגנים עד שקיפות.
  2. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: שורש סלרי, שומר, בטטה, דלורית, סלק, שום. ממשיכים לטגן כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  3. שופכים יין אדום ומבשלים עד שכל האלכוהול מתנדף. כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים גריסי פנינה, מלח, פלפל, סילאן וטימין, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות. מוסיפים מים וסוגרים את המכסה.
  6. מביאים את התבשיל לרתיחה ומעבירים אותו כפי שהוא לתנור, מחומם על 180 מעלות ללפחות שעתיים.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים חם.

הארות

  • אפשר להחליף את הגריסים בחיטה או בקינואה. גם אורז אדום יעבוד נפלא כאן או שילוב של אורז אדום ואורז בר.
  • אפשר יין לבן במקום יין אדום.
  • ברור שאפשר לשחק עם הירקות ועם הפטריות. שימו מה שאתם אוהבים ושיש בבית.
  • לגירסה מהירה יותר: בשלו את התבשיל על הגז 3/4 דרך כחצי שעה והעבירו לתנור לחצי שעה בלבד.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
קדירת חורף טבעונית מהבילה של פטריות, ירקות שורש ויין אדום
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

13 תגובות

  1. במה אפשר להחליף את הגריסים כדי להפוך את המתכון לכשר לפסח?

  2. האם אפשר להוסיף קטניות אחרות כמו שעועית אדומה ושחורה? הן יתרככו?

    1. בתנאי שהשרית אותן מראש. הבעיה היא שהקטניות האלה רצוי לבשל ללא מלח כי המלח מפריע להתרככות שלהן, אז עדיף לבשלן לפני בנפרד ואז להוסיף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!