מה עושים עם קישואים? רטטוי וקישואים צלויים ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

מה עושים עם קישואים? רטטוי וקישואים צלויים

קישואים רטטוי

הוא אולי הירק הכי לא מוערך במטבח, אבל בשבילי תמיד היה המלך. קישוא. כמה פשוט, ככה הכי טעים לי. אינסוף אפשרויות, הוא מתמסר. איזה כיף שהגיעה עונתו. אם כבר קיץ וחם פה, אז לפחות שיהיה קישוא. או קישואים. במלא צבעים.

אז לרגל תחילת עונת הקישוא – 2 מתכונים. אחד קל, אחד קצת יותר מושקע.

הקישואים הצבעוניים והיפהפיים מחוות שער הגן המופלאים שמגדלים ירקות אורגניים באהבה.

קישואים צלויים רטטוי

מתחילים בקישואים צלויים ברוטב יוגורט. מנה שכיכבה אצלנו בשנים הסטודנטיאליות שלנו, בין מצפה רמון לשכונת בקעה הירושלמית.

קישואים צלויים רטטוי

ממשיכים במניפת קישואים חצילים ועגבניות קיצית ויפהפיה, מהמטבח הצרפתי – רטטוי.

קישואים צלויים רטטוי

קיץ אצל נורה

הקיץ בפתח. לעת עתה סיורי הליקוט יוצאים לחופש, עד הסתיו. זה לא אומר שאין פה פעילות בקיץ. הנה כמה דברים טובים שמתחילים ממש תכף…

טרואר – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום
נורה מטבח מקומי מארחת את יקבי אפלסיון יהודה לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף.
בכל ערב יתארח אצלנו היינן.ית של אחד היקבים שאנחנו הכי אוהבות, לערב שכולו יין מעולה וארוחת שף המותאמת ליינות.
הערב יישלב טעימה מודרכת של יינות היקב, עם הסיפור של היקב ושל כל אחד מהיינות, לצד האוכל, שכתמיד, נוצר מתוך הקשר עם האדמה ועם מה שהיא מביאה.
ימי שלישי במהלך יוני-יולי. 19:30-22:00
– שלישי 4.6 אייל דרורי. יקב עגור
– חמישי 20.6 דרור אנגלשטיין. יקב אנדרדוג
– שלישי 25.6 דורון רבהון. יקב ספרה
– שלישי 2.7 יקב קסטל ורזיאל
– שלישי 9.7 לורי לנדר. יקב צפרירים
– שלישי 16.7 זאב דוניה. יקב סוסון ים
– שלישי 23.7 נבו חזן. יקב נבו
מתחת לעץ התות" ערבי קיץ בגינה של נורה חוזרים!
ימי חמישי החל מה-30.5.
תפריט קיץ מבוסס על מיטב התוצרת המקומית, ועל מה שייתנו לנו היער והמעיינות, לצד תפריט יין מיקבי הרי יהודה וקוקטיילים מקומיים.
בהזמנה מראש. לעוד פרטים, כתבו לנו

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

קישואים צלויים רטטוי

לעוד מתכוני קישואים בדקו סירות קישואים ממולאות או פרחי קישוא ממולאים

עוד לא עוקבים אחריי באינסטגרם? זה הזמן להתחיל

קישואים צלויים ויוגורט

בשוק

  • 4-5 קישואים בצבעים שונים
  • 1 גביע יוגורט או יוגורט טבעוני
  • 1 שן שום
  • שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1 כפית סומאק אמיתי

בבית

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים את הקישואים לאורכם לחצי ואז לרבע.
  3. מסדרים את הקישואים בתבנית על גבי נייר אפיה. מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל גרוס טרי ומעט סומאק. אופים בתנור עד שהקישואים שחומים מעט וצלויים למראה.
  4. מכינים רוטב יוגורט: בקערה מערבבים יוגורט, מיץ לימון, שן שום כתושה, מלח, שמן זית וסומאק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  5. מגישים פרוסות קישוא בצלחת ומעליהם רוטב יוגורט.

המתכון השני רק נראה יותר מורכב. למעשה הוא התפרסם, אי אז בשל פשטותו. הרטטוי, תבשיל ירקות מהמטבח הצרפתי. לא זה של מסעדות היוקרה, אלא כזה שמכינים בבית. הכי פשוט. הכי טעים. כדי להמנע מעמידה ממושכת ליד הכיריים (בכל זאת קיץ וחם), אני מכינה רוטב עגבניות בתנור. מעליו מרכיבה את מניפת הקישואים, חצילים, עגבניות, ושולחת שוב לתנור לאפייה ארוכה. את הרטטוי אפשר להגיש כתוספת ירקות צבעונית או כמנה עיקרית יפהפיה.

קישואים צלויים רטטוי

רטטוי

בשוק

  • 6 קישואים בכל מיני צבעים
  • 1 חציל ארוך
  • 15 עגבניות אדומות + 3 עגבניות
  • 3-4 שיני שום שלמות לא קלופות
  • שמן זית
  • עשבי תבלין שאוהבים: עלי זעתר (אזוב), קורנית, מרווה וכו'
  • מלח ופלפל גרוס טרי

במטבח

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מתחילים ברוטב עגבניות. מסדרים 15 עגבניות ושיני שום על קליפתן בתבנית על גבי נייר אפיה. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל גרוס טרי. אפשר להניח גם כמה ענפי קורנית או אזוב. צולים בתנור עד שהעגבניות נראות מעט שרופות מלמעלה.
  3. מוציאים ומצננים. מעבירים את תכולת התבנית כולל המיצים שנוצרו בקרקעית לבלנדר. סוחטים את שיני השום מקליפתן. טוחנים למרקם שאוהבים.
  4. הכנת הרטטוי: פורסים את הקישואים, החצילים והעגבניות לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. בתבנית עגולה יוצקים את רוטב העגבניות. מסדרים את הירקות הפרוסים במניפה ולפי סדר קבוע כפי שמופיע בתמונה למעלה. מזלפים שמן זית בנדיבות ומשתדלים שייכנס בין השכבות. מתבלים במלח ופלפל ובעשבי התבלין.
  7. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-40 דקות מכוסה. מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עוד 40 דקות או עד שהירקות נראים שזופים ויפים.

הארות

  1. קיצור דרך: רוטב עגבניות טריות. מכניסים את העגבניות למעבד מזון או בלנדר, יחד עם כמה שיני שום, עשבי תבלין, מלח ופלפל. טוחנים לרוטב.
  2. הרטטוי טעים ביום הכנתו אך טעמיו משתבחים ביום שאחרי.
  3. מומלץ להגיש בלווית חלה טובה או לחם משובח.
דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
קישואים צלויים ביוגורט ורטטוי
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!