קציצות "פראסה" טבעוניות אפויות בתנור עם 3 מרכיבים בלבד ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

קציצות "פראסה" טבעוניות אפויות בתנור עם 3 מרכיבים בלבד

קציצות פראסה טבעוניות

קציצות "פראסה" כרישה ושקדים טבעוניות, טעימות בטירוף, קלות להכנה ועשויות משלושה מרכיבים בלבד. הן ללא גלוטן כך שמתאימות גם לצליאקים ולנמנעים מגלוטן, וגם… כשרות לפסח.

"אחר כך אם הייתי טוב

אמא שלי היתה קוראת לי

למטבח להפוך את קציצות

הפראסה על המחבת,

מסתכלת עלי טוב טוב,

מושכת באפה ואומרת לי,

כמו אמא אוהבת לבן שאין

לו תקנה, "שאגיד לך משהו?

אני רואה אותך, ובלב שלי

יש רק תקוה אחת שמאחורי

ענן פרא שכמוך אולי מתחבאת

לה איזו שמש

אור קטנה"

(כשאמא שלי היתה מלכה/יוסי בנאי)

קציצות פראסה כמה פשוטות ככה טעימות

קציצות פראסה בקלי קלות עם 3 מרכיבים בלבד (כן, כן). טבעוניות, ללא גלוטן, טעימות בטירוף וכמובן- כשרות לפסח. את הכרישות נאדה במחבת עם שמן זית הרבה זמן, נוסיף להן גזר מגורר שיתאדה יחד איתן. לבסוף נערבב הכל עם שקדים טחונים (אפשר לקנות שקדים טחונים ויותר טוב פשוט לטחון לבד עם מטחנת תבלינים), נתבל במלח ופלפל, ניצור קציצות יפות ועדינות ונשגר לתנור.

החומר המדביק פה הוא למעשה הנוזל שמשתחרר מהכרישה תוך כדי האידוי שלה. זהו חומר דביק במקצת. בחיבור עם השקדים הטחונים הוא יוצר עיסה דביקה. במקרה הזה, לא ממליצה לעבוד בשיטת הכפיות לתבנית, אלא ממש ליצור קציצות עם הידיים. חשוב לדחוס אותן מעט בעזרת הידיים כדי שלא יפרקו. יש לחכות בסבלנות עד שיתקררו מעט לפני שמזיזים אותן מהתבנית.

קציצות פראסה כרישה ושקדים משלושה מרכיבים בלבד

מה צריך

  • 4 כרישות מנוקות רק החלק הלבן פרוסות דק דק – חשוב אחרת הקציצות יתפרקו
  • 1 גזר מגורר
  • 1 כוס שקדים טחונים (אפשר לטחון לבד)
  • מלח לפי הטעם (טוב זה לא ממש מרכיב אל תהיו קטנוניים)
  • מעט שמן זית (וגם זה לא ממש נחשב)

מה עושים

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • מאדים את הכרישות והגזר עם מעט שמן זית כרבע שעה, תוך ערבוב מדי פעם. הן צריכות להגיע לשקיפות ולהתחיל להגיר חומר דביק כזה, אבל לא להישרף.
  • לקרר מעט.
  • לערבב עם השקדים הטחונים ולתבל במעט מלח.
  • בעזרת הידיים ליצור בעדינות קציצות עגולות קטנות ושטוחות ולהניח על נייר אפיה משומן.
  • לאפות כ15 דקות או עד השחמה.
  • להוציא, לתת להן להתקרר מעט ואז להעביר לצלחת הגשה בעזרת תרווד.

מומלץ להגיש עם מטבל סלק ואגוזי מלך

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
קציצות פראסה טבעוניות משלושה מרכיבים בלבד
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

21 תגובות

  1. נראה מבטיח. האם אפשר קמח שקדים או שחשוב שיהיה שקדים טחונים "טריים"? האם אפשר להחליף או לשלב עם קשיו? תודה.

    1. לכרישה יש תכונה שהיא הופכת לדביקה כשמאדים אותה הרבה זמן וזה משמש בעצם כדבק בקציצות. לא בטוחה שיעבוד עם בצק באותה דרך.

  2. מתכון מצוין! קל להכנה, יצאו קציצות זהובות וטעימות מאוד, שחוסלו עד האחרונה שבהן. תודה

  3. עשיתי את המתכון עם מעט שינויים
    שקדים ואגוזי מלך טחונים, במקום שמן עיסוי במים

    יצא מדהים! תודה
    חג שמח והרבה בריאות

    1. יכול לעבוד לדעתי, אם תוסיפי מי חומוס לעיסה (על תקן מדביק ולחות). ותצטרכי לבדוק בעצמך כמה זמן כי לא ניסיתי.

    1. אגוזים טחונים אחרים. אפשר גם בקמח אחר ללא גלוטן בגדול, אבל לא ניסיתי אז אולי עדיף לשלב אגוזים טחונים עם קמח כלשהו

    2. הי, תודה על המתכון 🙂 בתמונות נראה שיש תפו"א מגורר ולא גזר. והאמת זה היה לי יותר הגיוני כחומר מדביק. האם אגן כך? תודה.

  4. היי. הקציצות האלה משגעות!!!!
    האם ניתן להכין אותם יום מראש ולשמור במקרר ואז לחמם שוב?

  5. המלצת להכין קמח שקדים – האם קליפת השקדים נכנסת לקמח?
    אשמח למעט פירוט.
    תודה!

  6. מתכון מנצח לפסח ובכלל..קשה מאד לפשל איתן, אפשר לשחק ולהוסיף תבלינים או מנגולד ועדיין יוצא תענוג לחיך, אף פעם לא חזרתי עם שאריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!