קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן שלא תצליחו להפסיק לנשנש ⋆ נורה - מטבח שף מקומי
נורה - מטבח מקומי - לוגו

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן שלא תצליחו להפסיק לנשנש

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

קראמבל אוכמניות טבעוני, מלא בריאות, ללא סוכר וללא גלוטן. 10 דקות הכנה, ותוצאה מרשימה וטעימה להפליא. הקראמבל מבוסס על שיבולת שועל ושקדים טחונים, שמן קוקוס ומייפל, המילוי – אוכמניות. והוא כל כך בריא שאפשר גם לנשנש אותו לארוחת בוקר בלי רגשות אשמה.

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

תחילת שבוע קריר. איזה אביב משוגע זה, אתמול חום אימים, היום עננים ורוח קרירה. נוטעים בי תקווה שהירוק מסביב יתארך בעוד טיפ טיפה….

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

בנתיים מפנקת אתכם במתכון פשוט וטעים טעים לקראמבל אוכמניות טבעוני, ללא גלוטן, ללא סוכר, מלא צבע וטעם, שגם ילדים מתים עליו (תעיד התבנית שחוסלה ברגע, וגם האוכמניות שנותרו בצד ונזללו להם מיד)

איפה משיגים אוכמניות?

היום יש בכל סופר פירות יער שונים קפואים. ממש קל.

למה אוכמניות?

כי הן מפוצצות באנטיאוקסידנטים, ויטמינים מסוג B, ויטמין C, ויטמין K, מינרלים כסידן, ברזל ואשלגן, הן תורמות להורדת כולסטרול, למניעת מחלות לב, מאיטות את הזדקנות העור ואפילו תורמות להתמודדות עם סוכרת. הן מעודדות זיכרון, משפרות קשב וריכוז ועד ועוד…. ובונוס נוסף -הן ממש טעימות!

לגבי שיבולת שועל – במקורה שיבולת שועל היא נטולת גלוטן. הבעיה היא שלרוב בסביבת בעיבוד שלה יש גלוטן ולכן מי שרגיש לגלוטן צריך לחפש שיבולת שועל שכתוב עליה בפירוש ללא גלוטן. כמו פה למשל

יאללה לעבודה…

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

הארועים הקרובים - אביב הגיע פסח בא

האביב מאחורינו, פסח בא, מיד לאחר הפסח סיורי ליקוט וארוחות של סוף אביב.

9.5 / 16.5 מתחילים אחר הצהרים המאוחרים, לעבר השקיעה ולאחר הסיור ארוחת סוף אביב.

החל מה-30 למאי חוזרים ערבי הקיץ בגינה "מתחת לעץ התות", תפריט מבוסס ליקוט וחקלאות מקומית מהרי יהודה לצד תפריט יין וקוקטיילים מהאזור. מדי יום חמישי, בהזמנה מראש בלבד.

פרטים והזמנת מקום בקישור ניתן גם לקבוע אירועים וסיורים פרטיים

עוד מתכוני עוגות

פאי פקאן

פאי שוקולד פקאן מדהים

עוגת גבינה קשיו לימונית משגעת

טארט תותים וקרם שקדים מטריף

טארט שוקולד תותים

 

קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

למלית

  • 300 ג׳ אוכמניות קפואות מעט מופשרות
  • 1-2 כפות מייפל אמיתי
  • 2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור

לקראסט והקראמבל

  • 1 כוס שקדים טחונים/קמח שקדים
  • 3/4 כוס קוואקר עבה
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כפית אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום)
  • 1/2 כפית מלח
  • 5 כפות שמן קוקוס מוצק
  • 2 כפות פקאנים טבעיים קצוצים גס

מה עושים

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את רכיבי המלית ומניחים בצד.
  3. בקערה נוספת שמים: קמח שקדים, קוואקר, מייפל, מלח, אבקת אפיה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים שמן קוקוס מוצק ומאחדים בעזרת האצבעות עד יצירת פירורים דביקים. כשלוחצים בין שתי אצבעות בתערובת צריכה להחזיק.
  4. מפרישים כחצי כוס מהתערובת ושמים במקרר. את השאר משטחים על תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
  5. שופכים על התחתית את תערובת האוכמניות ללא הנוזלים שהצטברו.
  6. לקראמבל שנשאר מוסיפים פקאנים קצוצים ומפזרים אותו מעל האוכמניות באופן שווה.
  7. אופים 40-45 דקות. אחרי כ-20 דקות מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.

הקראמבל מוכן כשמלית האוכמניות מבעבעת והקראמבל בצבע חום בהיר.

עכשיו החלק הקשה – לחכות עד שיתקרר לגמרי ורק אז לאכול.

אביב שמח

דרגו את המתכון!
recipe image
שם המתכון
קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר
מאת
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

איך לשמור את המתכון?

פרסום בפייסבוק
לשלוח לוואצאפ
לשלוח באימייל
להדפיס
לשמור בפינטרסט

18 תגובות

  1. טוב, אחותי עשתה את העוגה הזו, עם תפוחים במקום אוכמניות (אני ממש אוהבת תפוחים)
    וזה יצא כלכך טעים ש… אני מוכנה לנסות לאפות בעצמי …
    אני מוסיפה פה את המתכון כפי שרשמת אותו
    ומוסיפה בו הערות / שאלות ב(((סוגריים כפול שלוש))) כדי שיהיה קל להבין מה המתכון ומה השאלה או ההערה.
    מקווה שזה בסדר. היה לי קל יותר לעשות את זה כך – לרכז הכל במקום אחד.
    תודה מראש, הדס

    קראמבל אוכמניות טבעוני ללא גלוטן וללא סוכר

    למלית:
    300 ג׳ אוכמניות קפואות מעט מופשרות + 2 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור + 1-2 כפות מייפל אמיתי
    – (((או ללא קמח. אלא : תפוחים – פרוסות דקות בהשרייה עם מייפל וקינמון + חימום קצר במחבת)))

    לקראסט והקראמבל:
    1 כוס שקדים טחונים/קמח שקדים – (((או כמות כפולה לתבנית גדולה )))
    3/4 כוס קוואקר עבה – (((או כמות כפולה לתבנית גדולה )))
    1/4 כוס מייפל -((( קצת יותר)))
    1 כפית אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום) … (((אפשר לוותר על אבקת אפיה?)))
    1/2 כפית מלח
    5 כפות שמן קוקוס מוצק
    2 כפות פקאנים טבעיים קצוצים גס

    מה עושים:
    מחממים תנור ל- 175 מעלות.
    בקערה מערבבים את רכיבי המלית ומניחים בצד.
    בקערה נוספת שמים: קמח שקדים, קוואקר, מייפל, מלח, אבקת אפיה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים שמן קוקוס מוצק ומאחדים בעזרת האצבעות עד יצירת פירורים דביקים. כשלוחצים בין שתי אצבעות בתערובת צריכה להחזיק.
    מפרישים כחצי כוס מהתערובת ושמים במקרר……….(((מה עושים אח"כ עם חצי כוס התערובת שבמקרר ?)))
    את השאר משטחים על תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
    שופכים על התחתית את תערובת האוכמניות ללא הנוזלים שהצטברו ……((( תערובת האוכמניות הזו היא המלית ששמנו בצד או הכוס ששמנו במקרר? )))
    לקראמבל שנשאר מוסיפים פקאנים קצוצים ומפזרים אותו מעל האוכמניות באופן שווה.
    אופים 40-45 דקות. אחרי כ-20 דקות מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
    (((נייר אלומיניום לאחר 20 דקות – זה באמת חשוב ? משתדלת לא לאפות / לבשל עם אלומיניום)))
    הקראמבל מוכן כשמלית האוכמניות מבעבעת והקראמבל בצבע חום בהיר.

    עכשיו החלק הקשה – לחכות עד שיתקרר לגמרי ורק אז לאכול.

  2. היי תודה על התגובה .
    האמת שמחפשת משהו להמיר את הקוואקר אבל עדיין שיהיה ללא גלוטן.
    אם יש משהו כזה זה יעזור לי ממש .
    תודה רבה על המתכונים ,

  3. לא מצאתי אוכמניות, אפשר להחליף בפטל? אם כן, כדאי שחור או אדום?

  4. לא מצאתי אוכמניות.. אפשר להחליף בפטל? אם כן עדיף שחור או אדום?

    1. הי רוני הוא לא אמור לצאת גדול אבל אם נראה לך קטן מדי תעברי על המתכון לראות שלא פספסת כלום

  5. היי , נשמע מעולה ! מתכוונת להכין אך פג תוקפה של הטפיוקה! האם אפשר לוותר על הטפיוקה/קורנפלור?? תודה (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לא תפספסו יותר מתכונים חדשים!