קרקרים טבעוניים, ללא גלוטן, משילוב של קמח חומוס וקמח טף. קלים מאוד להכנה, וטעימים בטירוף, שלא תצליחו להפסיק לנשנש. לצידם צ'אטני כוסברה קוקוס לימוני מטריף. שילוב מושלם!
"תורידו את הידיים שלכם מהקרקרים שלי, יש עוד אנשים בבית הזה…." כך מצאתי את עצמי אומרת לבנצ׳וק והחבר שבא אליו.
מצד שני…. הם כל כך בריאים… וממש קל להכין אותם… יאללה שייהנו מ׳כפת לך? שמעתי את עצמי חושבת.
אבל אבל…. רק שלא ייגמרו לי את כולם, לעזאזל ה"עוד אנשים בבית הזה".
המתכון הזה, באמת קלי קלות. לערבב בקערה אחת את כל הרכיבים, לשטח בתבנית ולתנור. אבל הטעם, הו הטעם.. והקריספיות… בקיצור, אל תגידו אין לי את הרכיבים, לכו לקנות אותם. לא תצטערו.
והכי הם מושלמים, עם צ׳אטני כוסברה, ירוק חריף ולימוני. אבל את זה באמת אל תחלקו עם הילדים שלכם.
חשוב לחתוך את הקרקרים עם חותכן פיצות מגניב במיוחד
המתכון לקרקרים המהממים האלה מבוסס על מתכון מהבלוג המעולה אז מה את עושה כל היום, שיחקתי קצת עם הקמחים ועם התוספות (הקרדיט לאצות שייך לגן הראשון של הבן), ויצא מעולה. אז נראה לי שאם אין לכם בדיוק את הקמח הזה, אבל יש לכם אחר, לכו על זה, נסו ותראו איך יוצא, קשה לי להאמין שאפשר לקלקל את הקרקרים האלה.

קרקרים טבעוניים ממכרים ללא גלוטן מקמח טף
מה צריך
יבשים
- 1 כוס קמח חומוס
- 1 כוס קמח טף חום
- 1 1/2 כפיות מלח ים
- 1/4 כוס זרעי פשתן
- 1/4 כוס אצות ווקמה יבשות
- 1/2 כוס זרעי חמניה
- 1/4 כוס זרעי דלעת
רטובים
- 1 כף חומץ
- 7 כפות שמן זית
- 7 כפות טחינה
- 1 כוס ועוד קצת מים חמימים (להוסיף בהדרגה. להתחיל מחצי כוס ולאט לאט להוסיף ולערבב)
מה עושים
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו, ומכינים 2 תבניות עם נייר אפיה.
- בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד שנוצרת בלילה בסמיכות של טחינה די דלילה. אם צריך מוסיפים עוד מים.
- מעבירים מחצית מכמות הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים אותה דק דק. אם רוצים שהקרקרים ייצאו ממש קריספיים אז לא יותר ממ"מ אחד, אם אוהבים טיפה רכים אז אפשר 2-3 מ"מ. חוזרים על הפעולה בתבנית השניה.
- אופים 8-9 דקות. מוציאים ובעזרת חותכן פיצה מהמם בצורת אופניים (או סתם אחד פושט, פחות מגניב אבל יעבוד), חותכים מעויינים או מרובעים.
- מחזירים לתנור ואופים עוד 8-9 דקות, עד שהקרקרים מקבלים גוון שחום ויפה.
צ׳אטני כוסברה קוקוס
- 1 צרור כוסברה
- 2 ס"מ ג׳ינג׳ר טרי חתוך גס
- 1-3 פלפל ירוק חריף (לפי הטעם)
- מלח
- חצי כוס קוקוס טחון
- חצי כוס חלב קוקוס/מים
- מיץ מחצי לימון.
את הכל מכניסים לבלנדר וטוחנים למשחה די נוזלית. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים קצת חלב קוקוס.
הארות
- את הקרקרים שומרים בצנצנת אטומה (אם יישאר משהו) עד 5 ימים.
- ניתן להחליף קמחים וגם לגוון בתוספות כל עוד שומרים על היחסים שבמתכון.