שוקולד ביתי בקלי קלות. טבעוני ובריא, שאפשר לאכול בלי רגשות אשמה ואפילו לתת לילדים ממש בכיף (אבל לא להגזים, בכל זאת קקאו). הוא טבעוני, ללא סוכר לבן, מחומרים איכותיים בלבד ובלי רשימה אינסופית של רכיבים שמתחילים ב-E ואת סופה מי ישורנו.
ועכשיו רגע לפני פורים, גם רעיון מעולה למשלוחי מנות.
ואם כבר מדברים על משלוחי מנות? במקום לקנות הר של ממתקים וחטיפים, שבאים עם הר של עטיפות המזיקות לסביבה, חומרים משמרים ומלא מלא סוכר, אולי השנה נכין משלוח ביתי, טעים ואפילו מזין?
הנה כמה רעיונות: קרקרים ממכרים מקמח טף, מאפים מכוסמין ממולאים מנגולד וחוביזה, צנצנת לימון כבוש, רול מעדשים כתומות ממולא כל טוב.
הכי הכי כיף להכין ממרחים שונים וטעימים ולחלק לצנצנות קטנות: פסטוזיליה, טפנד זיתים, ממרח סלק ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה והמזווה.
ובגזרת המתוק: בראוניז שוקולדיים במיוחד, בראוניז RAW, טארט שוקולד חתוך לריבועים קטנים.

אז ממה מכינים שוקולד ביתי? בדיוק מהרכיבים שמכינים שוקולד לא ביתי, רק ללא הסוכר והלציטין.
שוקולד הוא למעשה תוצר של מוצקי הקקאו (עיסת קקאו וחמאת קקאו) וממתיק כלשהו. אני משתמשת בסירופ מייפל אמיתי, אבל אפשר גם בסילאן, טעמו מעט יותר דומיננטי, אז לא כולם אוהבים, נסו ותראו מה טעים לכם יותר.
ניתן להכין שוקולד ביתי בקלות גם עם אבקת קקאו ושמן קוקוס. למשל ראו המתכון הזה. אני אוהבת להשתמש בעיסת קקאו וחמאת קקאו כי הן עשירות ונותנות תוצאה מעולה הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. חשוב! השוקולד הזה אינו מטומפרר, מה שאומר שהוא יימס בטמפרטורה של מעל 35 מעלות, לכן כדאי לשמור אותו במקרר, מקפיא או בטמפ' נמוכה מ-35 מעלות.

איפה משיגים מוצרי קקאו איכותיים? היום ברוב חנויות האפיה יש אבקת קקאו איכותית, חמאת קקאו ועיסת קקאו. בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן יש ממש ערכה להכנת שוקולד, אבל אפשר לקנות את הרכיבים גם בנפרד. אני ממליצה על חנות אינטרנטית בשם קקאו טבעי. כל המוצרים שלהם מעולים ובסחר הוגן.
אם אתם מעדיפים שוקולד בריא יותר, השתמשו במוצרי קקאו נא, אז הוא שומר על ערכיו המופלאים. הקקאו הקלוי מעט פחות בריא, אך עדיין עדיף בהרבה על לקנות שוקולד תעשייתי.
חשוב מאוד! שוקולד נמס בטמפרטורה של 35 מעלות והוא "נתקע" במגע עם מים. על כן אין לחמם אותו ישירות על הגז אלא יש להמיסו בסיר כפול (באן מארי), כאשר המים בסיר התחתון לא נוגעים בקערה שמעל.
שיהיה פורים שמח ומתוק!
שוקולד ביתי טבעוני ללא סוכר בקלי קלות
מה צריך
- 126 גרם עיסת קקאו
- 65 גרם חמאת קקאו
- 5-7 כפות מייפל אמיתי
- קורט מלח אטלנטי
- חצי כפית וניל
- אופציה (ממש לא חובה) 2 כפות חמאת אגוזים (קשיו, לוז, שקדים)
- תוספות כיד הדמיון והמזווה (חמוציות, אגוזים, קוקוס, פולי קקאו שבורים וכו)
איך מכינים
- בסיר כפול (באן מארי) ממיסים חמאת קקאו ועיסת קקאו. כשהרוב נמס, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד המסה מלאה.
- מוסיפים מייפל, מלח וניל וחמאת אגוזים אם רוצים ומערבבים עד ליצירת שוקולד חלק ומבריק. טועמים ובודקים אם המתיקות מספיקה לכם. אם לא, הוסיפו עוד כף או שתיים.
- מעבירים לתבניות שוקולד או לתבנית מרופדת בנייר אפיה. דופקים את התבנית בעדינות בשולחן, להוצאת בועות אוויר.
- בשלב זה ניתן להוסיף איזה תוספות שרוצים ואפילו להשקיע אותן ממש בתוך השוקולד ליצירת פרלין.
- מעבירים למקפיא לחצי שעה. מחלצים מהתבניות ומפנקים במשלוח מנות. אם הכנתם בתבנית גדולה, מעבירים את נייר האפיה למשטח עבודה ושוברים לחתיכות או חותכים עם סכין.
שם המתכון
שוקולד ביתי טבעוני וללא סוכר
מאת
נורית הרץ
פורסם בתאריך
משך הכנה
משך אפייה
זמן כולל
דירוג